Autokrassen verwijderen

Autokrassen; het komt bij iedereen weleens voor dat er een kras op de auto zit. Vaak is de oorzaak onbekend, maar toch zit u er maar mooi mee. Heeft u een kras op uw auto en wilt u die graag laten verwijderen? Bij Autoschade Lambert B.V. bent u aan het juiste adres.

Verschillende laklagen

De lak van een auto bestaat uit meerdere laklagen; de grondlak, kleurlak en vaak een blanke lak. De blanke laklaag is de buitenste en bovenste laag, deze laag dient ter bescherming van de kleur lak en zorgt voor extra glans. Afhankelijk van de diepte en breedte van de autokras en dus in welke laklaag de kras zit, zijn er verschillende manieren en mogelijkheden om de auto krassen te verwijderen.

Lichte krasjes verwijderen

Lichte krasjes worden vaak veroorzaakt door dagelijks gebruik van de auto. Indien de kras of lak beschadiging enkel door de blanke autolak heen is, is deze niet heel goed zichtbaar en het gemakkelijkst te verwijderen. Als de kras wat dieper zit en ook door de kleurlak heen is, ziet de autokras er meestal uit als een witte kras. Als deze krasjes wat dunner zijn, zijn deze ook vaak nog relatief eenvoudig weg te poetsen of polijsten van de auto.

Diepe krasjes verwijderen

Diepe auto krassen bevinden zich niet alleen in de blanke laklaag, maar ook in de kleur- en grondlak. Een diepe kras op de auto legt het onderliggende plaatmateriaal bloot, hierdoor kan roestvorming op de auto ontstaan. Indien hier niks aan gedaan wordt, kan de roestvorming zich uitbreiden op de auto, waardoor er grotere schade zal ontstaan.

Verschillende methodes voor auto krassen verwijderen

Lichte auto krassen verwijderen is vaak redelijk eenvoudig door middel van het polijsten van de auto. Polijsten zorgt ervoor dat de krasjes worden weggepoetst door een stukje van de blanke laklaag af te halen. De krassen worden op deze manier verwijderd van de auto en de lautoak krijgt de glans weer terug. Vaak wordt de lak hierna nog gewaxt, waxen zorgt voor extra bescherming tegen krassen.

Diepere auto krassen verwijderen is moeilijker, alleen de lak laten polijsten is niet voldoende. Afhankelijk van de grote van de kras op de auto wordt de schadeherstel methode bepaald. Indien het schade oppervlak niet groter is dan een A4tje, kan de kras plaatselijk verwijderd worden door middel van spotrepair. Is de kras op de auto groter dan en A4tje? Dan zal in veel gevallen het auto- onderdeel opnieuw gespoten moeten worden.

Kras verwijderen? Kies voor Autoschade Lambert

Autoschade Lambert is specialist in het herstellen van autoschade. De focus ligt bij Autoschade Lambert op kwaliteit en goede service. Wilt u graag uw auto krassen verwijderen? Neem dan contact op via 040 248 01 53 voor onze vestiging in Eindhoven en via 0413 49 01 61 voor onze vestiging in St-Oedenrode. Even binnenlopen kan natuurlijk ook. De koffie staat klaar!