Autoschade door steenslag?!

Steenslag zijn kleine beschadigingen en putjes in uw autolak. Deze bevinden zich meestal op de voorbumper, motorkap, spiegelkap, dorpels en portieren. Maar u kunt ook autoschade door steenslag op de voorruit en koplampen oplopen door rond vliegende steentjes.

Wat is en hoe ontstaat steenslag?
Autoschade door steenslag ontstaat door opvliegende steentjes van het asfalt. Deze steentjes liggen vaak op onverharde wegen, maar ontstaan ook na het winterweer. De strenge vorst van afgelopen maand heeft er voor gezorgd dat er flinken gaten zijn ontstaan in het wegdek. De schade aan de (snel)-wegen ontstaan door water of gesmolten sneeuw dat in het asfalt sijpelt. Als het vocht uitzet ontstaan er scheuren in het wegdek en komen de steentjes los te liggen. Deze steentjes kunnen gemakkelijk in het profiel van de banden van de voorligger terecht komen en ineens losschieten om vervolgens bijvoorbeeld op de ruit, bumper of motorkap gelanceerd te worden. Dan heeft u schade na steenslag.

Hoe kunt u steenslag laten herstellen?
Steenslag wegpoetsen, herstellen of verwijderen: het internet staat er vol mee, maar vaak is het niet meer dan een pleister op de wonden die zo weer loslaat. Ook een lakstift biedt geen permanente oplossing voor autoschade door steenslag. Omdat deze behandelingen de schade niet helemaal verwijderen ontstaat er vaak roest op deze plekken en wordt het auto schade herstel vaak een stuk duurder.
Bij lichte krasjes kan polijsten worden toegepast. Dit houdt in dat er met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak wordt geschuurd. De bovenste laklaag met de ondiepe beschadiging maakt plaats voor een nieuwe gladde laklaag.

Als de krasjes dieper zijn of u ziet dat er een stukje lak verdwenen is dan kunnen we dit vaak oplossen met de methode spotrepair.
Hierbij wordt heel plaatselijk een kleine plek behandeld in plaats van het grote geheel. Het voordeel van spotrepair is dat het snel, voordelig, onzichtbaar en daardoor milieuvriendelijk is.
Als de schade echter te groot is (of het onderdeel met schade, deze herstelmethode niet toelaat) zal het onderdeel volledig overgespoten moeten worden.

Wat kost het om steenslag te laten herstellen?
Bij het herstellen en repareren van steenslag maken we onderscheidt tussen een grote en kleine beschadiging. Voor grotere autoschade door steenslag kunt u de kosten opvragen via onze site of door langs te komen in een van onze vestigingen in Eindhoven of Sint-Oedenrode.

De kleinere schades zijn vaak te herstellen binnen 1 dag via de methode spotrepair. Doordat we het spuit-oppervlakte klein kunnen houden en we dus minder materiaal nodig hebben en we de auto niet de-monteren kunnen we de kosten van het herstel laag houden.

Bent u benieuwd wat het herstel aan uw autoschade gaat kosten? Op onze website dagherstel kunt u gemakkelijk zien wat de prijs is per beschadiging en kunt u snel een afspraak maken voor herstel.

Hoe kunt u autoschade door steenslag voorkomen?

Steenslag is niet altijd helemaal te voorkomen. Wel is het verstandig om zoveel mogelijk afstand te houden van de voorgangers in het verkeer. Zo voorkomt u dat er steentjes van onder hun wielen op jouw auto terecht komen. Ook is het verstandig om de auto regelmatig te voorzien van een beschermlaag door hem te wassen en te waxen.

Kortom: Het is verstandig om het herstellen van schade aan experts over te laten. Vaak wordt er gedacht dat autoschade herstel altijd prijzig is, maar tegenwoordig hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Uiteraard is het per situatie anders, maar over het algemeen zijn kleine cosmetische schades als gevolg van steenslag, tegenwoordig snel en voordelig te repareren.

Direct een
afspraak maken?

Afspraak maken